Facebook kullanıcılarının faydalı bulduğu ürünlerinin gelişmesi için çalışmaya devam ediyor. Konum ile ilgili olan kısımlarında çok daha şeffaf olmak için yeni bir güncellemeye geçti. Android kullanan kişiler için yeni bir güncelleme haberi verdi. Gerçekleştirilen konum çalışmaları açma ve kapama şeklinde olarak yapılmaktadır. Artık bu durumun çok daha iyi olması için iyileştirme çabalarına girildi. Artık konum kontrolleri çok daha ayrı ve faydalı bir hal alacak. Bu durum kullanıcılar açısından oldukça önemli bir yer alacak.

Konum Güncellemesi İle Neler Değişecek?

Bundan sonra konum ile ilgili toplanma ve saklanma şeklinde birçok farklı seçenek sunulacak. Facebook kullanıcıları tarafından seçilmiş olan ayarlarda herhangi bir değişiklik meydana gelmeyecek. Aynı zamanda Facebook tarafından bir bilgi toplama durumu da meydana gelmeyecek. Şu anda kullanılmakta olan Facebook uygulamasında yakın arkadaşlar şeklinde güvenlik durumunun kontrolünün özelliklerinden yararlanılmak istenmesi durumunda konum geçmişinin açık konum haline getirilmesi gerekiyordu. Güncelleme sonrasında artık iki farklı seçenek kullanıcılara sunulmaya başlanacak.

Güncelleme Farklı Değişimlere Neden Olacak

Şu anda konum geçmiş bilgilerini açık olarak kullanmakta olan kişilerin yeni güncelleme ile birlikte de yine açık halinde yerini alacak. Ancak konum kısımları kapalı olan kişilerin arka plan ayarları yine kapalı olacak. Android uygulamada Facebook kullanan kişilerin ve konum bilgileri açık durumda olan kişiler kontrol hakkında bilgilendirilecek. Bu bilgilendirilmenin sonrasında ise ayar kısımlarının istedikleri durumda olup olmadığının kontrol edilmesi sağlanacak. Kullanırken açık duruma getirmemiş olan kişilerin herhangi bir şey yapmalarına gerek yoktur.

 

Facebook da İOS için Herhangi Bir Değişiklik Olacak Mı?

İOS, Facebook kullanmakta olan kişiler için herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. Yine de ayarlarında meydana gelen güncellemeyi kontrol etmelerini sağlamak amacı ile uyarı gönderilecek. Bu uyarı konum geçmiş ayarını açık kısımda bırakmış olan her kullanıcıya bu uyarı gönderilir. Bu güncellemenin yanı sıra kullanıcıların kendi konumlarını rahatlıkla girebilmeleri ve yaşadıkları şehri veya posta kodunu girebilmeleri amacı ile bilgilere eriş şeklinde bir kısmın eklenmesi de gerçekleşecek.

 

Siz neler düşünüyorsunuz? Facebooktaki bu güncelleme sizce de yararlı bir uygulama mı ? Yoksa diğer uygulamaların yansımasından kaynaklı mı  yapıldı? Düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

 

Etiketler: